Gelezen: Vergeef me (Anja Feliers)

Sinds kort heeft de leesmicrobe mij weer te pakken. Waar ik vorig jaar nog een leesdoel van 10 boeken had over de periode september-december, probeer ik dit jaar 30 boeken te lezen. Dit doel heb ik gekoppeld aan de “Verbeelding book challenge“, omdat ik diverser wil gaan lezen. Ik hou van detectives en de laatste jaren las ik eigenlijk enkel dit soort boeken.

9200000026727208

“Het was nooit de bedoeling geweest, maar hij was tot over zijn oren verliefd op haar. En dat ze als docente op zijn school zou beginnen, maakte hun verhouding alleen maar spannender. Wanneer Yasmine de relatie plots verbreekt, probeert David hardnekkig tot haar door te dringen. Tevergeefs. Maar zij is alles voor hem. Hij zal haar nooit meer laten gaan…”

Nadat Simon een punt achter hun relatie heeft gezet, trekt Yasmine in de zomer naar De Panne om over de liefdesbreuk heen te komen. Wanneer ze op een avond aan het strand wordt aangerand, wordt ze gered door David. Tijdens haar verder verblijf aan de kust bloeit er iets tussenbeide. Het begin van een liefdesverhaal zou je denken, maar niets is minder waar. Het is het begin van een ware thriller voor Yasmine, wanneer ze een punt achter haar relatie met David zet en opnieuw ten volle kiest voor Simon.

Het is het eerste boek van Anja Feliers en het smaakt alvast naar meer. Het verhaal is opgebouwd uit een past en present verhaallijn in de steil van “Het meisje in de trein” van Paula Hawkins. Omdat er enkel een verschil in tekst is (gewoon – cursief), was het in het begin een beetje zoeken: vanuit welk personage wordt de situatie nu bekeken. Een beetje verwarrend, maar eenmaal verder in het boek stoorde dit totaal niet. Het is een schrijfstijl dit mij ontzettend aanspreekt.

Het verhaal leest vlot en door de verschillende verhaallijnen blijft het redelijk spannend. Al kreeg ik doorheen het verhaal bepaalde vermoedens, die uiteindelijk allemaal bleken te kloppen. Het boek bleef tot het einde boeien. Bij mijn volgend bezoekje aan de bibliotheek breng ik alvast een ander boek van Anja Feliers mee.

Door het lezen van dit boek kan ik alvast een aantal puntjes van de Verbeelding Book Challenge aanvinken:

10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou (Ik ging op zoek naar een FA, maar vond dit niet direct. Ik ging dan maar aan de slag met AF. Dus eigenlijk heb ik wat gezeurd om deze challenge te halen. Het jaar is nog lang en ik blijf wel zoeken naar een FA. Iemand suggesties?)

25. Een tweedehands boek (Ik probeer tegenwoordig minder boeken te kopen en meer bezoekjes aan de bibliotheek te brengen om de boeken te zoeken die ik wil lezen)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: